Traškūs sorų batonėliai (be glitimo, be pieno, be riešutų, be kiaušinių)

Traškūs sorų batonėliai (be glitimo, be pieno, be riešutų, be kiaušinių)

Greitam ir sveikam užkandžiui dažniausiai parduotuvės lentynose siūlomi avižiniai batonėliai. Tiems, kas yra alergiški avižoms, siūlome pasigaminti batonėlius iš sorų.

Jums reikės:
50g pūstų ekologiškų sorų
1/2 puodelio agavų sirupo arba kondensuoto pieno be pieno

 

Paruošimas:

Dubenyje tolygiai paskirstykite sirupą arba kondensuotą augalinės kilmės pieną (įdėk kondensuoto pieno receptą), išmaišykite.


 

Ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos sukrėskite gautą masę ir lygiu aukščiu išlyginkite. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orgkaitėje apie 10 min. Ištraukite atvėsti. Atsargiai vyniodami į ritinėlį atskirkite nuo kepimo popieriaus ir susukit į dešrelės pavidalo pailgą formą. Atsargiai nuimkite popierių. Jei norite kvadratinės formos, suformuokite medine mentele arba stambaus peilio kraštais (paplodami paviršius). Pašaukite į orkaitę dar 5-7 min.


* galima pagardinti džviovintais vaisiais pagal skonį (džiovinti persikai, ananasų gabalėliai, goji, šilkmedžio uogos, razinos) ar sėklų mišiniais (sezamo, saulėgrąžų, moliūgų sėklos)