Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Ingredientai:
1 š. alyvuogių aliejaus;
mažas svogūnas;
pusė saliero gumbo;
1 morka;
4 česnakų skiltelės;
1 nedidelė bulvė;
125 g raudonųjų lęšių;
1 l daržovių sultinio;
lauro lapų;
šviežiai maltų pipirų;
šlakelis citrinos sulčių;
1 a.š. garam masalos.

Gaminimo metodas:
1. Troškintuve arba dideliame puode apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnakų skilteles su šaukšteliu alyvuogių aliejaus.
2. Sudedame smulkiai pjaustytus salierus, bulves, morkas.
3.Užpilame sultiniu, suberiame lęšius, supilame citrinos sultis, įdedame lauro lapus ir troškiname apie pusvalandį.
4.Baigiant troškinti, išimame lauro lapus, sriubą pagardiname pipirais ir garam masala. Viską sutriname ir skanaujame.

*Pagardinti bei užbalinti šią sriubytę TikraiBe.lt rekomenduoja su sojų grietinėle.