Trinta žaliųjų žirnelių sriuba su skrebučiais BE GLITIMO

Ingredientai:

1 česnako galva
2 v.š. alyvuogių aliejaus
8 puodeliai šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
2 puodeliai sultinio
1 puodelis migdolų pieno
pipirų ir druskos (pagal skonį)
duona skrudinimui be glitimo

Pagaminimo metodas:

Nuo česnako viršūnės nupjaukite apie 0,5 cm ir apšlakstykite 1 v.š. alyvuogių aliejaus. Suvyniokite česnaką į foliją ir kepkite 200 °C laipsnių temp. orkaitėje apie 30 – 35 min., kol česnakas suminkštės ir paruduos. Jei naudojate šaldytus žaliuosius žirnelius, ant nedidelės ugnies įkaitinkite didelį puodą, įpilkite 1 v.š. alyvuogių aliejaus ir sudėkite šaldytus žirnelius. Maišykite, kol žirneliai atitirps. Supilkite sultinį ir padidinkite ugnį. Kai iškepęs česnakas ataušta, išspauskite skilteles į puodą su sriuba. Kai žalieji žirneliai suminkštėja, nuimkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite su trintuve arba "blenderiu". Sutrynus sriubą, supilkite migdolų pieną, įberkite pipirų ir druskos pagal skonį ir dar kartą užvirkite. Galite ir įberti dar kelis žaliuosius žirnelių į jau sutrintą sriubą.

Skrudintuvėje arba orkaitėje paskrudinkite duoną be glitimo, supjaustykite kubeliais ir prieš pateikiant sriubą užberkite, duonos kubelių ant viršaus.