Turkiška makaronų sriuba ( be glitimo )

 Ši klasikinė kalakutienos sriuba praturtinta maistingomis medžiagomis dėl baltosios arbatos, kopūstų ir pupelių.

 Ingredientai:

2 (170g.) bekaulės kalakutų krūtinėlės, supjaustytos plonomis juostelėmis;
114 g. ryžių makaronų be glitimo;
6 puodeliai vandens;
3 arbatiniai šaukšteliai baltos arbatos arbatžolių(arba 2 balti arbatos maišeliai);
2.5 cm dydžio imbiero, nulupti ir plonais griežinėliais supjaustyti;
1 stiebas citrinžolės be lapų, lapai turi būti pašalinti, stiebą smulkiai supjaustyti;
1 puodelis sojų pupelių;
1 puodelis grybų, supjaustytų plonais griežinėliais;
2 puodeliai kopūstų, susmulkintų;
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos;

1 šaukštelis sezamo aliejaus;
Juodieji pipirai;
Šviežia kalendra arba kalendros prieskonių.
 
1. Kalakutieną virkite ant nedidelės ugnies, kol mėsytė pasidarys neberausvos spalvos. Nuimkite nuo ugnies ir palikite pastovėti.

2. Išvirkite makaronus ir nukoškite juos.

3. Į didelį puodą, supilkite 6 puodelius vandens su baltąja arbata ir imbieru. Kaitinkite, kol vanduo užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti (apie 5 minutes).

4. Skystį perkoškite, kad neliktų arbatos lapelių. Imbiero gabaliukai turi likti. Įdėkite citrinžolės ir kaitinkite kol, užvirs.

5. Sudėkite sojos pupeles į puodą, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 3 minutes.

6. Įdėkite grybus, kopūstus ir druskos, virkite dar 2 minutes.

7. Įdėkite ryžių makaronus, kalakutienos gabalėlius ir sezamo aliejaus. Gerai išmaišykite.

8. Sriubą sulilstykite į dubenėlius, ant viršaus užberkite maltais pipirais ir kalendra. Pateikti karštą.