Vaisinis avokadų kokteilis (be pieno)

8 porcijos

Ingredientai:

4 prinokę avokadai
1/4 stiklinės (60ml) nesaldinto sutirštinto pieno arba jogurto (jogurto be pieno)
1 v.š. šviežiai išspaustų žaliųjų citrinų arba citrinų sulčių
3 stiklinės ledo kubelių
Saldiklio, agavų sirupo ar palmių sirupo*
Nesaldintos kakavos miltelių arba saldžiavaisio pupmedžio miltelių

Paruošimo metodas:

1.Nulupkite avokadus, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais.
2.Visus ingredientus, išskyrus kakavos miltelius arba saldžiavaisio pupmedžio miltelius, sudėkite į plaktuvą ir plakite iki vienalytės masės.
3.Kokteilį patiekite atvėsintą ir papuoštą kakavos (saldžiavaisio pupmedžio) milteliais.

*Palmių cukraus sirupas:

1/2 stiklinės (100g) palmių cukraus
1/2 stiklinės (125g) vandens

1.Supilkite vandenį ir palmių cukrų į prikaistuvį ir užvirkite ant stiprios ugnies.
2.Susilpninkite ugnį ir dar 10 min. virkite sirupą neuždengtame puode, kartkartėmis pamaišydami, kol cukrus ištirps.
3.Išjunkite viryklę ir leiskite sirupui atvėsti.

 

Kokteilį rekomenduoja Indonezijos kardiologų draugija.

Šaltinis: Ferrari Roberto, Florio Claudia. Europos valgių knyga. Kardiologijos projektai, 2010, p. 152.