Velykinės morkytės su įdaru (be glitimo, be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
0.5 kg begliuteninių miltų koldūnams, blynams, makaronams
15g arba 3 a. š. PKU kiaušinių pakaitalo (arba 2 kiaušinius)
100g vandens
5g druskos
10g cukraus
30g aliejaus
300g maždaug 200 laispnių C vandens

Natūraliems maistiniams dažams:
Ciberžolės
 

Pagaminimo metodas:
Atskirai dubenyje pasiruošti kiaušinių pakaitalą kaip nurodyta produkto instrukcijoje (jei jautrumo kiaušiniams nėra, įmušti du kiaušinius). Į gautą masę įdėti druskos, cukraus, aliejaus. Suberti 0,5 kg begliuteninių miltų mišinio koldūnams, blynams, makaronams, maišant pilti nurodytą kiekį vandens. Viską gerai išmaišyti, kad tešla būtų vientisa.

 

 

 

 

 

Gautą tešlą iškočioti, tuomet supjaustyti pailgomis juostelėmis, kurias galima patepti kiaušiniu. Juosteles susukti, kad būtų ne paplokščios, o storesnės apvalios.

 

 

 

 

Tuomet tešlą apsukti ant apvalaus smailėjančio trikampio formelės. Kiekvieną formelę su tešla galima dar patepti kiaušiniu. Įkaitinti orkaitę iki 180 laispnių C, o skardą iškloti kepimo popieriumi. Kuomet orkaitė įkais, sudėti morkytes ir kepti kol apskrus.

 

 

 

 

 

Iškepus išimti iš orkaitės ir nudažyti oranžiniais natūraliais maistiniais dažais*. Palaukti kol dažai nudžius.

*Natūralūs gelsvi maistiniai dažai:
2 stiklines verdančio vandens supilti į puodą;
Leisti 1 minutę vandeniui atvėsti;
Įberti nedidelį kiekį ciberžolės;
Norint pasiekti pageidaujamą spalvą įdėti dar šiek tiek ciberžolės;
Palaukti kol atauš.

Į morkytės vidų galima dėti pikantiškas ar kitas salotas, papuošti petražolių šakele, arba patiekti kaip desertą į vidų dedant tepamą šokoladą ar purškiamą grietinėlę.