Velykinis citrininis keksas

Ingredientai:

keksui:

380 g miltų be glitimo kepiniams
1 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių be glitimo
180 ml pasukų
60 ml citrinos sulčių + 2 citrinos žievelės
16 v.š. sviesto
320 g cukraus
5 kiaušiniai arba kiaušinio pakaitalo
2 a.š. vanilės ekstrakto

glaistui:

130 g cukraus pudros
3 v.š. citrinos sulčių

Pagaminimo metodas:

įkaitinkite orkaitę iki 175C temperatūros. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, įberkite druskos. Supikite pasukas ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Kitame dubenyje gerai išsukite kambario temperatūros svistą su cukrumi, kartu įtarkuokite dviejų citrinų žieveles. Sukite iki purios masės. Į masė sudėkite kiaušinus arba kiaušinio pakaitalą. Jei naudojate kiaušinius, o ne kiaušinio pakaitalą, juos dėkite po vieną nuolatos pamaišant. Gerai įmaišius visus kiaušinius, įdėkite vanilės ekstrakto. Į sviesto ir kiaušinių mišinį dalimis sudėkite miltų ir pasukų mišinį, nuolatos maišant. Gerai išmaišyta tešlą supikite į kepimo formą. Geriausiai tinkanti kepimo forma yra pailga kekso kepimo forma. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 min, kol viršus įgaus aukso spalvą. Išimkite iš orkaitės ir leiskite formoje atvėsti apie 10 min. Per tą laiką galite pasiruošti glaistą. Sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis ir gauta mase aptepkite iš formos išimtą keksą. Ant viršaus galite pabarstyti spalvotais pabarstukų.

Skanaus!