Vištienos ir porų pyragas

Ingredientai:

600g virtos vištienos krūtinėlės be odos
2 a.š. kokoso kremo kepimui
2 svogūnai, smulkiai pjaustyti
2 porai
50g lydyto palmių sviesto
50g beglitiminių miltų
600ml avižų pieno

Tešlai:
300g beglitiminių mitų
150g lydyto palmių sviesto
1 kiaušinis (kiaušinio pakaitalas)

Pagaminimo metodas:

Įdaro pasiruošimas: supjaustyti vištieną juostelėmis. Įkaitintoje keptuvėję su kokoso kremu kepimui, pakepinti svogūną 5 minutes iki įgaus aukso atspalvį. Į keptuvę su svogūnais sudėti žiedeliais supjaustytus porus ir 2 v.š. vandens ir triškinti 3-4 min kol suminkštės. Išimkite svogūnus ir porus iš keptuvės ir atidėkite. Į keptuvę įdėkite sviestą ir sudėkite 50g miltų. Virkite, kol sutirštės. Po truputi pilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės. Į paruoštą padažą sudėkite paruoštus svogūnus ir porus. Palikti pastovėti

Tešlos paryošimas: Miltus sumaišyti su lydytų palmių sviestu. Pridėti 6 v.š. vandens bei kiaušinį (kiaušinio pakaitalą) ir išminkyti. Tešlą apvynioti maistine plėvele ir palaikykite 15 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 220° C. Supjaustytą vištieną sumaišyti su paruoštu padažu. Iškočiokite tešlą iki 1 cm storio. Kepimo skardą patepkite kokoso kremu arba išklokite kepimo popieriumi. Paruoštos skardos dugną bei šonus išklokite tešla. Supikite vištieną su padažu ir ant viršaus užklokite likusę tešlą. Padarykite keletą skylučių garams išeiti. Kepkite apie 25 min., kol tešla įgaus auksinį atspalvį.

Skanaus!