Vitražiniai Šv. Velykų kiaušiniai (be pieno, be kiaušinių)

Ingredientai:
85g – 100g skirtingų spalvų paruoštos želė
390g kondensuoto pieno (be pieno produktų)
2 pakeliai želatinos* be priedų
½ stiklinės šalto vandens
1 ½ stiklinės verdančio vandens
Kiaušinių formelių (kiaušiniams) arba kepimo skardos (gabalėliams) arba 9×13 stiklinės gilios lėkštės (kvadratėliams)

Gaminimo metodas:
Pagal pakelio instrukciją paruošti žele. Skirtingas spalvas supilti į skirtingus indelius ir laikyti šaldytuve kol sustengs (apie 3 val.).
Kuomet žele sustengs, supjaustyti į kvadratėlius ir sumaišyti skirtingas spalvas. Kiaušinių formavimui, sukrėsti želė į kiaušinio formeles ir uždaryti. Kvadratėliams suformuoti galite naudoti kvadratinių keksų formeles arba tiesiog supjaustyti kubeliais.
Želatiną maišyti su ½ stiklinės šalto vandens, kol išbrinks. Tuomet įpilti 1 ½ stiklinės verdančio vandens ir leisti želatinai ištirpti. Sudėti paruoštą kondensuotą pieną. Atvėsinti. Kai atvės, per kiaušinio skylutę supilti į vidų kondensuotą pieną. Palikti šaldytuve ne mažiau kaip 3 val., geriausiai per naktį.

Supjaustyti gabaliukais, kubeliais arba išimti iš kiaušinio formos.

* Želatinui pakeisti (veganams arba fenilketonurija sergantiems) galima naudoti Ekologiškus Agar dribsnius
Skanaus!