Vynuogių saldainiai (be pieno, be kiaušinių, be glitimo)

Jums reikės:

Jūsų mėgstamų vynuogių (žalių, juodų ar raudonų)
Dantų krapštukų arba medinių iešmukų
2 arbatinių šaukštelių kiaušinių pakaitalo
2 valgomųjų šaukštų vandens
1 stiklinė cukraus pudros
Mėgstamų riešutų arba dribsnių

Glaistas:

Kiaušinio pakaitalą išplakite su 2 valg. šaukštais vandens, suberkite 1 stiklinę cukraus pudros. Plakite apie 5-7 minutes, kol gausis balta vientisa masė.

Mėgstamus riešutus šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir susmulkite. Jei negalite vartoti riešutų, tuomet galite panaudoti jūsų mėgstamiausius sausus pusryčius, aguonas, sezamo ar traiškytas saulėgrąžų/ kepintų moliūgų sėklas.

Vynuogę pasmeikite ant dantų krapštuko (jei norite ilgesnio "kotelio", naudokite medinius iešmukus), ją panardinkite į paruoštą glaistą, vėliau į riešutus ar mėgiamus dribsnius, aguonas ir pan.

Pagaminsite be:

Draugiškas: